Websiteni zirveye taşı - SEO

Paylaş:

Websitemin üst sıralarda olması için ne yapabilirim ? Websitemi zirvede tutmak için gerekli bilgiler




Her Website Yazarının bilmesi gereken önemli olan konulardan biri WebSite-Seo ilişkisi

Kısaca SEO
Arama motoru optimizasyonu, amacı web sitelerinin, arama motorlarının kriterlerine uygun hale getirilerek hedeflenen aramalarda yükseltilmesidir. İngilizcede ve Türkçede kısaca SEO (Search Engine Optimization) olarak ifade edilmektedir.

Websayfası üst sıralara getirmek için gerekli altın maddeler:

  • Başlık Uzunluğunu düzenlenmesi : Sayfa başlık uzunluğu 50 karakterden az olmalıdır.
  • Anahtar Kelime kullanımı  : Siteniz ile ilgili en önemli temel sözcükleri seçmelisiniz.Anahtar kelime uzunluğu 250 karakterden az olmalıdır. 
  • Açıklama Metni hazırlanması  : Meta Description uzunluğu, 160 karakterden az olmalıdır.
  • Heading Etiketi : Bir web sitesinde mutlaka heading (hr) etiketleri bulunmalıdır. Sitenizde max. 1 adet h1 etiketi, max. 4 adet h2 ve max 4 adet h3 etiketi olmalıdır.
  • Görsel kullanımı : Sitelerde yer alan resim sayısı arttıkça, sitenin toplam boyutu da artmaktadır. Bu yüzden kaynak kodu / içerik boyutu oranı da artarak sitenin hızını olumsuz yönde etkileyecektir. Sitelerde kullanılan resim sayısı olabildiğince azaltılmalı ve kullanılması gereken resimlerin boyutları küçültülmelidir.
  • Dahili link ekleme : Site içi linkleme seonun vazgeçilmezlerindendir. Yalnız bu konuda da istikrarlı davranmak gerekir. Site içeriçindeki dahili link sayısı 35 linki geçmemelidir.
  • Güvensiz linklerin düzenlenmesi(NoFollow Linkleme) : Google bir sitenin mutlaka nofollow kullanmasını önermektedir. Kalitesine güvenmediğimiz ve pagerank değerimizi paylaşmak istemediğimiz sitelerin nofollow ile gösterilmesi, pagerank veya site kalitesi yönünden o siteye kefil olmadığımızı belirtmiş oluruz.
  • Style Dosyasının editlenmesi: Sitelerde yer alan stil dosyaları, tema ve eklenti kaynaklı olabilmektedir. Ancak sorgu sayısının azaltılması ve stil dosyasının hızlı yüklenerek sitenin hızlanması için birden fazla stil dosyası tek bir dosyada birleştirilmelidir.
  • Favicon Simgesinin eklenmesi : Favicon, siteler açısından bir kalite yönergesidir. Özellikle sitelerin, kullanıcıların aklında kalması için sitenin logosu kadar etkili bir özelliktir. 
  • Javascript Dosyasının editlenmesi : Javascript dosyaları, sitelerin yavaşlamasındaki en önemli faktörlerden biridir. Sitede barındırılan javascript dosyalarından kullanılmayanlar veya çok az kullanılanlar temizlenmelidir. Aynı zamanda js optimizer siteleri aracılığıyla, javascript dosyaları küçültülerek çalıştırılması kolaylaştırılmalıdır.
  • Robots.txt metninin oluşturulması: Robots.txt dosyası arama motorlarına indexlenmesi ve indexlenmemesi istenilen dizinlerin belirtildiği dosyadır.Arama motorlarının botlarının sitemizde hangi sınırlar dahilinde arama yapabildiğini belirttiğimiz dosyadır. Herhangi bir kısıtlama olmasa bile robots.txt dosyasının kullanılması arama motorları açısından bir gerekliliktir.
  • Sitemap Haritasının oluşturulması : Sitemap.xml dosyası sitelerin içeriğini yansıtan bir yol göstericidir. Dolayısıyla sitedeki tüm sayfaların sayısı ve bu sayfaların güncellenme sıklığı gibi önemli bilgileri, arama motorları tarafından indexlenmede kullanılmasını sağlarız. Sitelerin hızlı ve tam indexlenmesi için kullanılması gereklidir.



Yukarıdaki maddelerde geçerli olan sayıların daha da artması sorun teşkil edebilir.Yukarıdaki maddedeki sayılar gerekli hesaplamalar sonucu ortaya çıkmıştır.Sitenizde yukarıdaki maddelere uygun düzzenleme yaparsanız arama motorlarında farklılık oluştuğunu göreceksinizdir :)

ƳƠƦƲMԼƛƦ

Ad

agar.io,2,android,15,anonim,1,aptoide,1,bilim,3,blog,4,blogger,1,callofdutywwii,1,css,1,deep web,1,deep-web,1,derinnet,3,dmca,1,e-okul,1,f@tih,5,gerçek,1,google,1,hack,1,hayalet şehir,1,hayat,1,hız,1,hile,2,html,1,i2p,1,ilginç,1,internet,3,ios,1,iss,1,işletim sistemi,1,kapalı maraş,1,kara delik,1,li-fi,1,link,1,linux,1,meb,2,meb-engeli-aşma,1,mısır,1,mısır piramitleri,1,okul ağı,1,oyun,4,piramit,1,seo,1,sırlar,1,tails,1,teknoloji,3,tuhaf,1,türkiye,1,üst-sıralar,1,vpn,3,Wi-Fi,2,wifi,1,windows,12,wps,1,
ltr
item
MertCanLacin - Daha Derinlere: Websiteni zirveye taşı - SEO
Websiteni zirveye taşı - SEO
Websitemin üst sıralarda olması için ne yapabilirim ? Websitemi zirvede tutmak için gerekli bilgiler
https://2.bp.blogspot.com/-XFLCBxl_Drc/WZR1WHzXj5I/AAAAAAAABaE/Ddv6ExER5Jo-aneLnXhqexd_CxR4CnlxwCLcBGAs/s400/seo.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-XFLCBxl_Drc/WZR1WHzXj5I/AAAAAAAABaE/Ddv6ExER5Jo-aneLnXhqexd_CxR4CnlxwCLcBGAs/s72-c/seo.jpg
MertCanLacin - Daha Derinlere
https://mertcanlacin.blogspot.com/2017/08/websiteni-zirveye-tas-seo.html
https://mertcanlacin.blogspot.com/
https://mertcanlacin.blogspot.com/
https://mertcanlacin.blogspot.com/2017/08/websiteni-zirveye-tas-seo.html
true
121669334549564515
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamını Oku Cevap Cevabı iptal et Sil Ana Sayfa SAYFALAR YAZILAR Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH TÜM YAZILAR İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşanba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs Haz Tem Agu Eyl Eki Kas Ara şu anda 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Bu içerik premiumdur Kilidini açmak için lütfen paylaşın Tüm kodu kopyala Tüm kodu seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız